Keramik av Axel Salto

En av Danmarks absolut främste keramiker hette Axel Salto och arbetade under stor del av sin karriär på Royal Copenhagen. 

Vaser Axel Salto

Mästaren Axel Salto

Formerna på Axel Saltos keramik är oftast organisk. Han hämtade mycket av sin inspiration från naturen. 

Axel saltos keramik beskrivs oftast i tre olika stilar; knoppande, räfflande och spirande. Han hade en unik förmåga att skapa naturtrogna föremål vilket gör att de smälter in i nästan alla omgivningar. 

Formgivaren, grafikern och konstnären Axel Salto framhålls ofta som en av de absolut mest betydelsefulla keramikerna i Danmark. Han tillbringade många av sina yrkesverksamma år på Royal Copenhagen, där han definierade sin egen stil inom keramisk konst. Hans stil var mycket modern för tiden och han var inspirerad av organiska och dynamiska former, vilket återspeglade sig i hans verk.

Axel Salto-objekt är idag hett eftertraktade av samlare och det är ett namn som väcker stort intresse på den internationella marknaden. Det är framför allt hans stengods i form av vaser och skålar som är av intresse idag.

Har du keramik av Axel Salto?

Om du har keramik av Axel Salto som du vill sälja eller få värderad så är du varmt välkommen att kontakta oss på Planet Rooms för en kostnadsfri värdering av dina föremål. 

Vi köper även mycket annan Skandinavisk keramik av formgivare som bland annat Carl-Harry Stålhane, Gunnar Nylund och Berndt Friberg

Värdering

Har du en vas eller en skål av Axel Salto som du vill sälja? Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering av din keramik av Axel Salto. För snabbast återkoppling skicka gärna in en beskrivning av keramiken som du vill få värderade samt bilder nedan. Det går självklart också bra att kontakta oss på mail.

Namn(Obligatoriskt)
Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.