Flora Danica – Royal Copenhagen

Flora Danica från Royal Copenhagen har många gånger benämnts som en av världens mest exklusiva serviser.

Flora Danica-porslinet tillverkades främst under slutet av 1700-talet och början på 1800-talet, och de vackra handmålade motiven på den ursprungliga serien var inspirerade av den danska floran, vilket namnet också skvallrar om.I dag tillverkas Flora Danica i en begränsad mängd nyproduktion. Delar som kommer från den ursprungliga tillverkningen, där 1802 olika delar togs fram på begäran av den danska kungen Christian VII som en gåva till den ryska kejsarinnan Catherine II, är i dag mycket eftertraktade. Men även Flora Danica porslin av senare tillverkning är mycket populärt.

Om du har enstaka delar eller en hel Flora Danica servis som du vill sälja eller få värderad så är du varmt välkommen att kontakta oss på Planet Rooms för en kostnadsfri värdering av dina föremål.

Värdering

Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering av dina föremål. För snabbast återkoppling skicka gärna in en beskrivning av föremålet/föremålen som du vill få värderade samt bilder nedan.Det går självklart också bra att kontakta oss på mail.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!