Gunnar Nylund

Gunnar Nylund är en av Sveriges mest framstående keramiker och formgivare. Hans design är igenkänd av många, älskad av fler och eftertraktad av dem som har ett gott öga till skandinavisk keramik.

Gunnar Nylund tillbringade en stor del av sitt yrkesverksamma liv på Rörstrand i Lidköping där han under 1930-talet hade den prestigefullaposten som konstnärlig ledare för fabriken. Han hade tidigare jobbat på danska Bing & Grøndahl där hans pjäser i keramik var utmärkande bland de andra formgivarna. Under sin tid på Rörstrand blev han känd för sina djurskulpturer, även om han också formgav bruksporslin. Idag är det till största del hans vaser med fantastiska glasyrer som är eftertraktade bland internationella samlare.

Om du har föremål av Gunnar Nylund som du vill sälja eller få värderade så är du varmt välkommen att kontakta oss på Planet Rooms för en kostnadsfri värdering av dina föremål.

Värdering

Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering av dina föremål. För snabbast återkoppling skicka gärna in en beskrivning av föremålet/föremålen som du vill få värderade samt bilder nedan.Det går självklart också bra att kontakta oss på mail.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!