Keramik av Gunnar Nylund

Gunnar Nylund är en av Sveriges mest framstående keramiker och formgivare. Hans design är igenkänd av många, älskad av fler och eftertraktad av dem som har ett gott öga till skandinavisk keramik.

Skålar i keramik av Gunnar Nylund

Historien om Gunnar Nylund

Gunnar Nylund tillbringade en stor del av sitt yrkesverksamma liv på Rörstrands porslinsfabrik. 

Under 1930-talet hade Gunnar Nylund den prestigefulla posten som konstnärlig ledare för fabriken. Han hade tidigare jobbat på danska Bing & Grøndahl där hans pjäser i keramik var utmärkande bland de andra formgivarna. Under sin tid på Rörstrand blev han känd för sina djurskulpturer, även om han också formgav bruksporslin och en hel del vaser och skålar. 

Keramik Gunnar Nylund

Gunnar Nylund idag

Det går inte att prata om keramik från Rörstrand utan att nämna Gunnar Nylund.

Idag är det till största del hans vaser med fantastiska glasyrer som är eftertraktade bland internationella samlare. Hans så kallade "Igelkottsvas" i Chamotte-lera med knottrig yta har gjorts i såväl turkost & grönt som vitt och har på senare tid blivit en mycket populär modell som många gillar. 

Om du har föremål av Gunnar Nylund som du vill sälja eller få värderade så är du varmt välkommen att kontakta oss på Planet Rooms för en kostnadsfri värdering av dina föremål. Skicka gärna bilder på just ditt eller dina föremål för en snabbare återkoppling. 

Vi köper även annan Skandinavisk keramik av bland andra Carl-Harry Stålhane & Berndt Friberg

Värdering

Har du keramik av Gunnar Nylund? Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering av din keramik av Gunnar Nylund. För snabbast återkoppling skicka gärna in en beskrivning av keramiken som du vill få värderad samt bilder nedan. Det går självklart också bra att kontakta oss på mail.

Namn(Obligatoriskt)
Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.