Porslin från Meissen

Meissen är en av världens äldsta porslinstillverkare, grundad i staden Meissen nära Dresden, 1710. 

produkt_singel_meissen_hero-min

De korslagda svärden

Meissen är en av de absolut mest exklusiva porslinstillverkarna och föremål från Meissen karaktäriseras av de korslagda svärden som är fabrikens stämpel. 

Bara för att man har ett föremål stämplat med korslagda svärd så innebär det inte att det är Meissen. Många fabriker har under åren har försökt att segla på fabrikens elegans genom att kopiera stämpeln och det förekommer en stor mängd förfalskningar. 

produkt_singel_meissen_02

Meissens Kvalité

Meissen är sinnebilden för kvalité!

Alla föremål som tillverkades vid fabriken är gjorda för hand. En av de mest klassiska serviserna är den som i folkmun kallas för det blå lökmönstret. Denna servisen är den som ni ser kaffekopparna av på bilden ovan. 

De föremål som betingar högst värde är dock de äldre föremålen från 1700-talet. Dock kan även ovanliga figuriner eller serviser av nyare slag också betinga ansenliga värden. 

Värdera ditt Meissen-porslin

Om du har porslinsfigurer eller serviser från Meissen som du vill sälja eller få värderade så är du varmt välkommen att kontakta oss på Planet Rooms för en kostnadsfri värdering av dina föremål. 

Vi köper även andra serviser såsom exempelvis Musselmalet & Flora Danica från Royal Copenhagen. 

Värdering

Har du en figurin eller en servis från Meissen som du vill sälja? Vi köper hela serviser och enstaka delar från Meissen. Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering av dina Meissen-föremål. För snabbast återkoppling skicka gärna in en beskrivning av föremålet/föremålen som du vill få värderade samt bilder nedan. Det går självklart också bra att kontakta oss på mail.

Namn(Obligatoriskt)
Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.