Skandinavisk keramik

Många menar att Skandinavisk keramik är den bästa i världen. Idag söker samlare världen över efter keramik från Skandinavien. 

Skandinavisk Keramik

Högkvalitativ keramik

1900-tals design från Skandinavian präglas till stor del av möbelformgivning och keramik. 

Med sin outömliga variation av färger, former, ytor och känslor upphör keramiken aldrig att fascinera. Den skandinaviska designen och stilen är känd över hela världen för sin utsökta kvalitet och särskiljande design. Det finns en mängd kända
konstnärer och formgivare som har satt tonen för det som är 
skandinavisk keramik, några av dem är Stig Lindberg, Berndt Friberg, Gunnar Nylund, Axel Salto, Carl-Harry Stålhane, Arne Bang, Hans Hedberg med flera. 


Högklassig och värdefull keramik är dock inte begränsat endast till de största och mest kända formgivarna. Det finns ett stort intresse för keramik av såväl de kända mästarna som de lite mindre kända namnen.

Ägg Hans Hedberg

Hans Hedberg

Den svenska keramikern i Franska Biot som älskade att skapa keramik av naturens former. 

Hans Hedberg är född i Västernorrland men flyttade till Frankrike och mer specifikt till den lilla byn Biot nära Nice. Han är idag mest känd för sina ägg och frukter i keramik som betingar höga värden hos samlare runt om i världen. Hans Hedberg umgicks med flera av världens mest beaktade konstnärer såsom Picasso, Legér och Matisse. Planet Rooms köper keramik av Hans Hedberg, kontakta oss för en kostnadsfri värdering. 

Stig Lindberg

Sveriges kanske mest kända formgivare. 

Namnet Stig Lindberg känns nog igen av de flesta svenskar. Några av de mest folkära serviserna som Berså, Prunus, Spisa Ribb och Pynta är alla formgivna av Stig Lindberg på Gustavsberg. Stig Lindberg har även gjort många vaser och skulpturer av keramik. Om du har keramik eller porslin av Stig Lindberg, tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri värdering. 

Fajansfat Stig Lindberg
Vi köper keramik av följande formgivare

Har du en vas, en skål eller en skulptur som du vill sälja eller få värderad? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Planet Rooms för en kostnadsfri värdering av dina föremål. Vi köper keramik av följande formgivare och många fler. 

Värdering

Har du bättre Skandinavisk keramik som du vill sälja? Vi hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering av din keramik. För snabbast återkoppling skicka gärna in en beskrivning av keramiken som du vill få värderade samt bilder nedan. Det går självklart också bra att kontakta oss på mail.

Namn(Obligatoriskt)
Dra filer hit eller
Max filstorlek: 50 MB.